Hoppa till huvudinnehåll

INFÖR ETT FRISKMATS­BIDRAG

Alla arbetsgivare i Sverige kan ge sina medarbetare friskvårdsbidrag. Syftet är att uppmuntra friskvård i form av träning och motion. Det är jättebra, tycker vi. Träning är både trevligt och kul. Men tyvärr har den begränsad effekt. Vi vill istället att friskvårdsbidraget också ska kunna användas till det som gör mest nytta – maten.

Därför har vi gått in i träningsbranschen och erbjuder nu ett träningspass (där en sallad ingår i priset). Träningspasset uppfyller dagens regler för friskvårdsbidraget. Men vi vill se en förändring och tänker jobba stenhårt för att få våra politiker att införa ett friskmatsbidrag!

KÖP TRÄNING (INKL. SALLAD) MED DITT FRISKVÅRDS­BIDRAG

När du swishat 58 kr får du det här:

1. Ett digitalt träningspass med vår super-PT som du kan köra i vardagsrummet.

2. När du köpt träningspasset får du en värdecheck på en Picadelisallad, värd 58 kronor.

3. Värdechecken visar du i butikskassan

4. Kvittot på träningspasset lämnar du till din arbetsgivare som ger dig pengar tillbaka från ditt friskvårdsbidrag.

PS. Du kan bara få pengar tillbaka om din arbetsgivare erbjuder friskvårdsbidrag och det finns pengar kvar i din friskvårdspott.

Friskmatskampanjen är avslutad!

Tack för ditt stöd. 

FORSKNINGEN ÄR TYDLIG:
MAT VIKTIGARE ÄN TRÄNING. 

Enligt forskarna har maten upp till åtta gånger högre påverkan för risken att drabbas av sjukdom, jämfört med fysisk aktivitet. Ja, du läste rätt. The lnstitute for Health Metrics and Evaluation [IHME) har genomfört en forskningssammanställning "Global Burden af Disease". Den visar att kost är en av de största riskfaktorerna för sjukdomsbördan i Sverige. Bara tobak och högt blodtryck orsakar ännu mer sjukdom och för tidig död. Att införa ett friskmatsbidrag borde väl därför vara en självklarhet.

mat vs träning

LINDA BAKKMAN:
"FRISKMATSBIDRAGET ÄR ETT BRA INITIATIV I EN VIKTIG FRÅGA"

Är det verkligen sant att mat skulle vara viktigare än träning? Lyssna på Linda Bakkman som är näringsfysiolog och doktor i medicinsk vetenskap. Hon skriver också i SvD om frågor som rör kost, näring och en aktiv livsstil. Hon har även författat flera böcker om kost och träning.

STÖD KAMPEN FÖR HÄLSOSAM MAT - SKRIV PÅ FÖR FRISKMATSBIDRAGET!

Vill du hjälpa oss att slåss för färre sjukdagar, minskade vårdkostnader och hållbarare livsmedelsproduktion? Bra! Då får du gärna skriva på vår namninsamling för att införa ett friskmatsbidrag. Med den ska vi uppvakta våra politiker och visa att det finns ett brett folkligt stöd för att förbättra friskvårdsreglerna. Så var med och visa ditt stöd för folkhälsan! 

SKRIV PÅ HÄR!