CLIMATE FOODPRINT™
Maten vi äter står för 30% av de globala koldioxidutsläppen (IPCC, 2019).
Det. Är. Inte. Ok.
Att vänta är inte ett alternativ – vi måste agera. Nu. De flesta vill göra något, men vet inte hur.
Hört talas om Parisavtalet? Det syftar till att stärka de globala ansträngningarna mot hotet från klimatförändringarna genom att begränsa temperaturökningen till 1,5 grader Celsius. En nyckel för att nå det målet är att minska varje måltids påverkan till 0,5 kg CO2e.
Vårt mål är att nå under 0,5 kg CO2e per genomsnittlig måltid år 2030 – nivån som krävs för att stoppa den globala uppvärmningen (EAT Lancet, 2019). Vår nya märkning Climate Foodprint™ är ett nudging-verktyg som hjälper dig (och oss!) att göra medvetna och grönare val. I kombination med näringsmärkningen Nutri-Score hoppas vi kunna bidra till ett hälsosammare liv – både för dig och för planeten.