Hoppa till huvudinnehåll
vegocracy 2024

THE VEGOCRACY REPORT '24

Världen står inför två stora utmaningar år 2024: klimatet och hälsan. Maten vi äter spelar en avgörande roll för att bevara vår hälsa och skydda vår planet, och därför måste vi ändra våra matvanor. Vi tror att sådan beteendeförändring kommer att vara planetens största utmaning (och möjlighet!) i år, och därför är det detta ämne vi fokuserar på i The Vegocracy Report 2024. 

Efter nästan två års lågkonjunktur och kraftigt stigande matpriser på ett sätt som vi inte upplevt på mycket länge, lyfter årets rapport fram den avgörande roll som kostnaden spelar för människor matval. Vi ser också att det handlar om prioriteringar.

Vi hoppas att Vegocracy Report den här gången inte bara kommer att inspirera utan även fungera som praktisk guide för att driva verklig förändring. Med början här och nu. Så ladda ner rapporten här för att ta reda på mer. 

THE VEGOCRACY REPORT '23

Vår Vegocracy Report bygger på en stor undersökning med över 11 000 respondenter i sju länder. Det är en seriös satsning för att försöka förstå vilka konsekvenser vår kost har på planeten och på vår hälsa. FN:s klimatavtal uppmanar världssamfundet att arbeta hårt för att minska koldioxidutsläppen i alla länder och inom alla branscher. Och det är bråttom nu. Om vi ska hinna göra någonting åt klimatförändringarnas katastrofala följder måste vi höja tempot. Det är ingen hemlighet att maten vi äter står för 30% av de globala koldioxidutsläppen. Detta måste förändras om vi ska rädda vår planets hälsa och framtid.

Därför bestämde vi oss för att låta Vegocracy Report 2023 svara på några viktiga frågor – hur mycket vet vi egentligen om att äta grönt? Varför äter vi inte mer hållbart? Och hur stänger vi “det gröna gapet”? Ett gap som handlar om hur medvetna vi egentligen är om behovet av att äta grönare, både för vår kropp men inte minst för vår planet, och hur vi det till trots ändå agerar.

Klicka 👉 för att ladda ner rapporten, eller läs mer i blädderbladet 👇.

THE VEGOCRACY REPORT '22

Det finns ett tydligt samband mellan maten vi äter och hur vi mår. Det är därför vi ville undersöka hur vår kost påverkar vår hälsa och livskvalitet. Det som är uppenbart är att inte alla har möjlighet att äta hälsosamt. Många människor äter inte färsk frukt och grönsaker regelbundet, vissa på grund av bristande inspiration eller för att de helt enkelt inte har råd. Picadeli har ett uppdrag att demokratisera hälsosam mat genom att göra den mer tillgänglig, prisvärd och välsmakande. För att äta hälsosamt borde inte vara ett privilegium, det borde vara varje människas rättighet.

Vill du veta mer? Vill du ta reda på hur du kan må bättre, förbättra ditt sexliv och sånt? Tänkte det!

Klicka här för att ladda ner rapporten, eller läs mer 👇.